Despre noi

Anii care marcheaza istoria companiei :

1918Prin politica de stimulare a investitiilor în industrie, se înfiinteaza „Fabrica de Sticla Ardeleana, societate anonima Româna de Diciosânmartin”, condusa de un grup restrâns de actionari cu capital de 1 milion lei.

1926Incepe fabricarea geamului laminat la Tarnaveni. In cadrul “Fabricii de Sticla Ardeleana” se construieste cuptorul de geam laminat Nr.1 denumit “Turnata”

1992 “SC Omega Prodcom SA” se constituie in baza legii 31/90 in anul 1992 cand Ing. Hancu Dumitru preia in locatie de gestiune linia de fabricatie geam laminat de la SC Gecsat SA. Experienta de 10 ani in postul de “sef de sectie” la 5 cuptoare de sticlarie(3 de butelii, unul de borcane si unul de geam laminat) este atuul care il ajuta in exploatarea, dezvoltarea si rentabilizarea unitatii de fabricatie.

1997 Omega Prodcom devine societate 100% privata cu actionar unic – Hancu Dumitru, acesta cumparand intreg pachetul de actiuni de la fabrica mama.

2002 Activitatea de productie se muta pe un cuptor nou, complet automatizat, construit in perioada 2000-2002. Materialele si utilajele vin din import de la mari producatori precum SEPR(materiale refractare electrotopite), Dr. Otto(materiale refractare silica si samota), Sklarske stroje Znojmo & Sibille Glass(cuptor electric de recoacere), Rurex Stahl(masina de laminat), Dornbusch Gravuren(valturi de laminare).

2005Se finalizeaza lucrarile de constructie la turnul de amestec. Aici se prepara materia prima necesara producerii sticlei.  Din acest moment, cantarirea, dozarea, umidificarea si omogenizarea materialelor componente se face folosind cantare, balante si alte utilaje electonice de mare precizie.

2010Linia de fabricatie suporta o reparatie capitala iar activitatea de productie este reluata la data de 22 Noiembrie dupa o pauza de cateva luni. La reconstructia cuptorului de topire se foloseste tehnologia Magneco/Metrel patentata in SUA. Avantajele acestei tehnologii sunt : reducerea timpului de instalare, performanta superioara, reducerea consumului de gaz metan utilizat in procesul de fabricatie, cresterea ciclului de viata al cuptorului, reducerea pierderilor de caldura printr-o izolare termica mai buna, rezistenta buna la coroziune si socuri termice.

In prezent, structura actionariatului companiei este urmatoarea : Hancu Dumitru si Hancu Dumitru Eugen cu 80%, respectiv 20% din capitalul social.

Moran(M10)

Produsul saptamanii/This week's product

Pentru detalii suplimentare, cereri de oferta sau comenzi accesati/For more details, offer requests or orders go to CONTACT.